Zwembadrolluik prijs

Wat is de zwembadrolluik prijs? Er zijn steeds nieuwe zwembaden omwille van de warme temperaturen in de zomer en daarmee dus ook zwemadrolluiken. In het artikel over zwembadrolluiken kon je al meer lezen over wat het precies is en welke mogelijkheden er zijn. Zwembadrolluiken zijn een slimme investering voor verschillende redenen.

De prijs van een standaard opbouw rolluik voor bestaande zwembaden van 7 op 3 meter begint bij €5.000. In deze prijs zit nog niet de omkasting van de speciale solar lamellen. De prijzen van inbouw rolluik bij een zwembad van 7×3 meter beginnen bij €10.000 zonder solar lamellen.

zwembadrolluik-prijs-min.jpg

Om een beter overzicht te geven van de prijzen zetten we ze hier even in een tabel voor jou.

Rolluik Prijs
Standaard rolluik €5.000
Inbouw rolluik€10.000

Aan de ene kant zorgen ze ervoor dat er geen viezigheid in het zwembad valt, zo wordt je zwembad geweerd waardoor de onderhoudskosten sterk verminderen. Aan de andere kant zijn ze ook veilig. Zeker met huisdieren of kleine kinderen in de omgeving. Ze fungeren niet alleen voor het zwembad afdekken, maar immers ook als een vangnet.

Zo’n zwembad opbouw rolluik mag dan wel een goede investering zijn, het vergt eerst ook een investering… Wat is zwembadrolluik prijs, waar hangt dat van af en wat zijn de onderhoudskosten?

Vind de juiste vakman in jouw regio

Gemiddelde zwembadrolluik prijs

Exacte prijzen kunnen we je niet geven, we weten immers erg weinig over wat je zwembadrolluik moet aankunnen.
De grootste kost zal het type zwembadrolluik zijn. Zoals je al kon lezen zijn er heel wat verschillende soorten en het ene is al wat duurder dan het andere…

Een tweede grote invloed op de prijs is uiteraard de grootte van de rolluik. Hoe meer zwembad moet worden overspannen, hoe meer zwembadrolluik zal moeten geplaatst worden. Daarnaast gaan bouwtechnische voorzieningen de prijs ook beïnvloeden.

Een rolluik voor nieuwe zwembaden van 9 meter op 4 meter kost je tussen 5.500 en 8.000 euro. Groot prijsverschil, zou je zeggen. Maar dat is heel normaal. Nochtans verschilt er niet heel veel in de kwaliteit of de werkwijze, maar de ene vakman rekent nu eenmaal meer dan de andere…

Daarom is het belangrijk dat je altijd zo veel mogelijk offertes met elkaar vergelijkt. Zo bespaar je geen honderden maar duizenden euro’s!

rolluik-zwembad-prijs-min.jpg

Belangrijk om weten

De meeste zwembadrolluiken hebben een elektrische motor. Handig, want zo hoef je zelf niet telkens de rolluik open en toe te rollen. Maar toch…
Je betaalt aanzienlijk extra voor deze mechanisering en dan verwacht je daar natuurlijk ook wat voor terug.

Met behulp van een kettingwiel wordt de rolluik over het zwembad gehesen. Deze assen zitten meestal in een put naast het zwembad. Hierdoor hebben ze heel wat vocht te verduren. En zoals je vast wel weet, is vocht en een elektrisch aparaat geen perfecte combinatie.

Door het condensvocht en grondvocht zal je motor al snel gaan tegensputteren, waardoor je een vakman moet laten langskomen. Die moet dan een revisie van je motor doen en dat kost iedere keer toch weer 120 à 150 euro. Een waterdichte buismotor wordt voornamelijk gekozen voor die reden. Hiervoor is een aparte motorput overbodig

Automatisatie is handig, maar bij een zwembadrolluik is handmatig nog altijd de beste keus.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.