Zwembadrolluik prijs

zwembadrolluikIn het artikel over zwembadrolluiken kon je al meer lezen over wat het precies is en welke mogelijkheden er zijn. Zwembadrolluiken zijn een slimme investering voor verschillende redenen. Enerzijds zorgen ze ervoor dat er geen viezigheid in het zwembad valt, waardoor je minder schoonmaak kosten krijgt, maar anderzijds zijn ze ook veilig. Zeker met huisdieren of kleine kinderen in de omgeving. Ze fungeren immers ook als een vangnet.
Zo’n zwembadrolluik mag dan wel een goede investering zijn, het vergt eerst ook een investering… Wat is zwembadrolluik prijs, waar hangt dat van af en wat zijn de onderhoudskosten?

 

 

 

Gemiddelde zwembadrolluik prijs

zwembadrolluikExacte prijzen kunnen we je niet geven, we weten immers erg weinig over wat je zwembadrolluik moet aankunnen.
De grootste kost zal het type zwembadrolluik zijn. Zoals je hier al kon lezen zijn er heel wat verschillende soorten en het ene is al wat duurder dan het andere… Een tweede grote invloed op de prijs is uiteraard de grootte van de rolluik. Hoe meer zwembad moet worden overspannen, hoe meer zwembadrolluik zal moeten worden voorzien.

Een rolluik voor een zwembad van 9 meter op 4 meter kost je tussen 5500 en 8000 euro. Groot prijsverschil, zou je zeggen. Maar dat is heel normaal. Nochtans verschilt er niet heel veel in de kwaliteit of de werkwijze, maar de ene vakman rekent nu eenmaal meer dan de andere… Daarom is het belangrijk dat je altijd zo veel mogelijk offertes met elkaar vergelijkt. Zo bespaar je geen honderden maar duizenden euro’s!

 

Belangrijk om weten

zwembadrolluikenDe meeste zwembadrolluiken hebben een elektrische motor. Handig, want zo hoef je zelf niet telkens de rolluik open en toe te rollen. Maar toch…
Je betaalt aanzienlijk extra voor deze mechanisering en dan verwacht je daar natuurlijk ook wat voor terug.

Met behulp van een kettingwiel wordt de rolluik over het zwembad gehesen. Deze assen zitten meestal in een put naast het zwembad. Hierdoor hebben ze heel wat vocht te verduren. En zoals je vast wel weet, is vocht en een elektrisch aparaat geen perfecte combinatie.

Door het condensvocht en grondvocht zal je motor al snel gaan tegensputteren, waardoor je een vakman moet laten langskomen. Die moet dan een revisie van je motor doen en dat kost iedere keer toch weer 120 à 150 euro.

Automatisatie is handig, maar bij een zwembadrolluik is handmatig nog altijd de beste keus.

 

 •  

  Gratis en vrijblijvende offertes aanvragen

  offerte rolluikenBen je op zoek naar een oplossing voor geluidshinder? Zonwering? Een verduisterende oplossing? Inbraakwering?

  Met een rolluik heb je het allemaal in één!
  Een offerte aanvragen is helemaal gratis en vrijblijvend en je bespaart er tot wel 30% mee!
  Wij sturen je opdracht door naar maximaal 4 verschillende vakmannen, en jij kiest zelf wat je met de offertes doet.
  Vraag hier gratis offertes aan.