Houten luiken

Het meest gelijkaardig aan rolluiken zijn de houten luiken. Deze klassieke vorm van zonwering wordt naast de ramen geplaatst en is handmatig (en zelfs automatisch!) te sluiten.

In tegenstelling tot de rolluiken heb je een pak meer mogelijkheden voor het uitzicht, terwijl er aan de zonwerende functie niets verandert. Het enige verschilpunt is ook een klein beetje het nadeel van de houten luiken.

Je kan ze niet openen of sluiten om de zon buiten te houden zoals bij de raamluiken. Gelukkig zijn daar oplossingen voor.

houten rolluiken

Vind de juiste vakman in jouw regio

Soorten houten luiken

De functionaliteit van houten rolluiken is altijd hetzelfde. Er zijn wel enkele verschillende varianten op de markt. Voor ieder wat wils dus!

Het louvrescherm is het populairste houten luik. Dat komt ongetwijfeld omdat deze luik een tijdloze uitstraling heeft, waardoor het zowel bij moderne als klassieke huizen kan worden geplaatst.

In het louvrescherm zitten lamellen die schuin over elkaar worden geplaatst. Hierdoor wordt overbodige zonlicht en warmte buiten gehouden (of opgewekte warmte binnengehouden) maar heb je toch nog een beetje licht in huis.

houten-rolluiken-.jpg

Paneelluiken zijn onverbiddelijk. Ze worden gemaakt uit een massief paneel zonder gaatjes, lamellen of andere openingen waardoor licht zou kunnen door filtreren. Meestal worden ze gecombineerd met klassieke woningen.

Vensterluiken zijn er in verschillende varianten. Ze lijken erg op de paneelluiken qua gebruik, maar je hebt meer aanpassingsmogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om lamellen in je vensterluik te laten maken.

Binnenluiken worden binnenshuis geplaatst. Iets comfortabeler om bij koude dagen open en toe te schuiven. Binnenluiken zijn ook een pak moeilijker om te forceren voor inbrekers, aangezien ze aan de binnenkant van de woning zijn geplaatst.

We willen het hier ook even kort hebben over het openingsmechanisme van deze houten luiken. Naast de klassieke manier van twee luiken die je open en toe klapt, is er ook de mogelijkheid om een soort van accordeon functie te integreren. Hierbij worden meestal meerdere houten luiken aan elkaar gehangen met behulp van scharnieren.

Prijs houten luiken

Meestal worden houten luiken op maat gemaakt, waardoor ze een pak duurder uitkomen. Reken op prijzen tussen 150 en 350 euro per vierkante meter. Gelijkaardig aan rolluiken dus.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.