Rolluiken Vlaams-Brabant

Rolluiken in Vlaams-Brabant plaatsen? Telkens wanneer men offertes aanvraagt, wenst men die ook graag uit de eigen regio. In volledig Vlaams-Brabant zijn er zo’n twintig vakmannen die terrasoverkappingen kunnen plaatsen of rolluiken herstellen in Vlaams Brabant.

Als je ook even daarbuiten kijkt, wordt de concurrentie wel nog een pak groter. In volledig Vlaanderen zijn er immers meer dan 1500 (!) vakmannen en/of bedrijven die terrasoverkappingen maken en plaatsen.

Als je offertes gaat vergelijken doe je dat natuurlijk met één doel: goedkopere prijzen krijgen. Wel, het zit zo… Als je echt een goedkopere prijs wilt krijgen, is het geen slecht idee om ook eens buiten jouw provincie te kijken.

Hoe meer bedrijven je vergelijkt, hoe meer kans er tussen zit om ook een goedkoper resultaat uit te kunnen pikken. Bovendien is een hogere concurrentiedruk ook vaak een middel om andere bedrijven in prijs te laten zakken.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Voor jou is het heel wat minder stressvol… Het enige wat je moet doen is jouw gegevens invullen en een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de uit te voeren werken geven in. Offertes aanvragen is helemaal gratis en bovendien vrijblijvend! Je mag dus zeker ook gewoon om wat extra informatie vragen, want een aankoopverplichting heb je nooit.

Voordelen van offertes: rolluiken Vlaams-Brabant

Er zijn zo veel redenen om offertes aan te vragen. We sommen ze even kort op om je alsnog te overtuigen.

 • Ze zijn helemaal gratis. Er wordt geen enkele kost aangerekend of doorgerekend aan jou of de vakmannen. Er zit ook geen enkel addertje onder het gras: we houden je gegevens niet bij en gebruiken ze ook niet voor andere doeleinden.

 • De offertes zijn volledig vrijblijvend. Kreeg je geen interessante offertes, of was je gewoon nieuwsgierig? Geen probleem! Je hebt immers geen enkel contract getekend. De offertes zijn helemaal gratis, maar ook zonder aankoopverplichting of welke andere verplichting dan ook.

 • Je kan het contact altijd verbreken. Vind je dat de vakman of het bedrijf niet exact kan leveren wat jij wil? Bedank hen dan vriendelijk, en op naar de volgende!

 • Online offertes aanvragen gaat snel. Geen telefoontjes of honderden mailtjes meer! Gewoon één keer een formulier invullen en binnen twee à drie werkdagen krijg je al meteen respons! Wil je graag meer offertes? Kijk dan ook even naar deze pagina of vul het formulier hieronder in.

Welke soorten rolluiken zijn er?

Er zijn verschillende rolluiken verkrijgbaar in Vlaams Brabant. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen:

 • Opbouwrolluik
 • Voorzetrolluik
 • Inbouwrolluik

De meest voorkomende rolluik is de opbouwrolluik. De reden hiervoor is dat ze het meest geschikt zijn voor bestaande woningen. Bij een inbouwrolluik moet de muur gesloopt worden indien je een bestaande woning hebt. Deze rolluik wordt daarom vaak gekozen bij een nieuwbouwwoning.

Opbouwrolluik

Opbouwrolluiken worden vooral genomen omdat ze een goede beveiliging en isolatie hebben. De rolluiken worden in een fabriek (industriële rolluiken) gemaakt en als één geheel op je pvc ramen gemonteerd.

Een opbouwrolluik ziet er lomp uit, maar is eenvoudig te plaatsen. Als je een beetje een klusjesman bent, kan je het zelf ophangen. Je kan dit echter ook laten doen door een professionele vakman in Vlaams Brabant als je je niet handig genoeg voelt.

Deze rolluik is de goedkoopste soort. De prijs hangt af van de grootte en het soort materiaal: aluminium of kunststof. De prijs van een opbouwrolluik is tussen de €75 en €550.

Voorzetrolluik

Ook een voorzetrolluik wordt zoals een opbouwrolluik aan de buitenzijde van het raam bevestigd. Hiervoor hoef je ook niets uit te breken, zoals wel het geval is bij inbouwrolluiken.

Voorzetrolluiken hebben veel voordelen:

 • Inbraakbeveiliging
 • Goede isolatie
 • Geluidswering
 • Zonwering

Dit type rolluik kan je in verschillen vormen, modellen en kleuren krijgen. Ook deze optie is redelijk goedkoop. De prijzen kunnen schommelen tussen 75 euro en 550 euro afhankelijk van het materiaal, de grootte en verschillende opties qua kleur of vorm die je kiest.

Inbouwrolluik

Een inbouwrolluik wordt vooral gebruikt bij een nieuwbouwwoning. Er komt veel breekwerk aan te pas indien je deze optie kiest voor je bestaande woning. Om deze reden is het daarom niet altijd de meest geschikte methode. Het is echter niet onmogelijk.

Het voordeel van een inbouwrolluik is dat je de kast niet ziet waarin de rolluik zich oprolt. Dit kost echter wel weer veel ruimte in de buitenmuur.

Wat kosten rolluiken?

De prijs hangt af van de grootte, de soort rolluik, elektrische bediening of handmatige bediening en de materiaalkeuze (aluminium of kunststof).

Om een goed overzicht te geven van de globale prijzen per materiaal en grootte, hebben we de rolluiken prijzen even in een tabel gezet.

Materiaal 1m²2m²
Kunststof rolluik€75 tot €165€200 tot €300
Aluminium rolluik€110 tot €225€400 tot €550

Voor elektrische bediening betaal je natuurlijk meer dan voor handmatige bediening. Ook binnen de elektrische bediening heb je nog verschillende opties: afstandsbediening, knop naast de rolluik,… Indien je kiest voor elektrische bediening is het zelden mogelijk de rolluiken zelf te installeren.

Via het formulier hieronder kan je offertes aanvragen, gratis en vrijblijvend, om verschillende rolluik merken te vergelijken in Vlaams Brabant. Zo heb je een goed overzicht over de verschillende prijzen bij professionele vakmannen. Kom de exacte prijs voor jouw wensen te weten en vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.