Rolluiken zelf plaatsen of laten plaatsen?

Rolluiken plaatsen zijn ongelooflijk ingewikkeld. Daarom raden wij altijd aan om rolluiken te laten plaatsen als je daartoe de mogelijkheid hebt. Bedenk dat het heel wat technische kennis vereist is, maar daarnaast ook enige handigheid.

Een enkel, stom foutje kan er al snel voor zorgen dat je een volledig nieuwe rolluik moet aanschaffen. Let dus heel goed op. Zeker op een bovenverdieping wordt een rolluik plaatsen een hele klus. Toch proberen we je een beetje op de weg te helpen met hoe je een rolluik moet plaatsen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Zelf rolluiken plaatsen

Als je een rolluik in een doe-het-zelf zaak aanschaft, zit er normaal gezien altijd een bouwplannetje bij. Het is erg belangrijk dat je dit bouwplan raadpleegt en doet zoals er op het bouwplan staat aangegeven.

Er zijn immers heel wat verschillende soorten rolluiken. Dit betekent uiteraard dat de werkwijze en installatiewijze van elk type rolluik ook heel verschillend kan zijn.

rolluiken zelf plaatsen

Om je een beetje op de goede weg te helpen, hebben we hieronder een filmpje gezet die duidelijk uitlegt hoe je een rolluik kan plaatsen.

Zoals je ongetwijfeld kon zien, is het geen eenvoudige klus. Het filmpje zegt dan wel dat je de rolluik in minder dan 25 minuten kan installeren, maar ga ervan uit dat je wel even langer zal bezig zijn. Tenzij je natuurlijk gewoon bent om rolluiken te installeren, of regelmatig andere handige karweitjes uitvoert.

Bedenk ook dat je de rolluik moet monteren aan de hand van welk type rolluik het is.
Een voorzetrolluik installeer je immers volledig anders dan een opbouw- of inbouwrolluik.
Daarnaast hangt veel van de installatie ook samen met eventuele mechanisatie: is handmatige, elektrische bediening of afstandsbediening ingesteld, en het type lamellen (aluminium of PVC).

Rolluiken laten plaatsen

Lijkt het een onmogelijke klus àf wil je geen brokken maken? Doe dan beroep op een professional! Door in contact te komen met een bedrijf die rolluiken plaatst, ben je er zeker van dat de rolluiken kwalitatief zijn én dat ze worden geplaatst door iemand die er wel verstand van elk soort rolluiken heeft.

Daarbovenop heb je er ook nog een of meerdere jaren garantie op, waardoor je de installatiekost er na verloop van tijd zeker terug uithaalt.

rolluiken laten plaatsen

In contact komen met vakmannen kan door het onderstaande formulier in te vullen. Vul je wensen en gegevens in, en je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd door bedrijven uit jouw regio.

Niet tevreden, of toch nog even wachten? Geen nood! Het formulier invullen is gratis en zonder enige aankoopverplichting.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.