Screens

screens

Screens zijn een type zonnewering die voor ramen (of deuren) wordt gemonteerd. Het is een gekleurd doek meestal verhard met een PVC coating, met daarin kleine gaatjes (perforaties).

Hierdoor wordt de zon buitengehouden, maar krijg je wel nog steeds licht binnenshuis. Gemiddeld wordt 85 tot 90% van de zonnewarmte en zonnelicht geblokkeerd.

Vind de juiste vakman in jouw regio

WELKE SCREENS?

Er zijn twee mogelijkheden bij de installatie van screens. Je kan de screens binnenshuis of buitenshuisophangen.
In sommige gevallen lukt het een of het andere gewoon niet en moet men dus opteren voor de andere optie.

Het grote voordeel van screens binnenshuis is dat je geen rekening moet houden met invloeden van buitenaf.
Daarmee bedoelen we natuurlijk wind, regen, hagel, sneeuw, … Deze natuurgrillen zorgen er immers voor dat je screen sneller stuk zou kunnen gaan of gaat malfunctioneren. Binnenshuis screens plaatsen betekent dan natuurlijk wel weer dat je binnenshuis voorzichtig moet zijn. Zeker met dieren en kinderen.

Naast de installatiemogelijkheden worden screens ook nog ingedeeld in projectscreens, verduisteringsscreens en windvaste screens. Projectscreens zijn screens bedoelt voor grotere oppervlaktes te verduisteren. De geleiders bestaan hierbij uit sterkere materialen, meestal uit staaldraad.

Verduisteringsscreens liggen het dichts bij de rolluik. Het zijn namelijk pikzwarte screens met een zo klein mogelijke (of geen) perforatie. Ideaal te gebruiken voor slaapkamers!

Ten slotte zijn er nog de windvaste screens, die met behulp van extra stevige veren en sterkere materialen een antwoord bieden aan te veel wind.

SCREENS VOORDELEN EN NADELEN

screens zonwering

Screens zijn, of je nu kiest voor binnenshuis- of buitenshuis screens, erg makkelijk weg te werken! Wanneer de screens niet in gebruik zijn, zie je ze ook niet zitten.
Een groot pluspunt ten opzichte van een rolluik is dat je (een deel van) het uitzicht bewaard! Er is geen volledige verduistering bij screens.

Echter moeten we ook wel melden dat dit ’s avonds ook omgekeerd kan zijn… ’s Avonds kan het immers zo zijn dat mensen van buitenaf binnen kunnen kijken, door de perforatiegaatjes en het licht van binnenaf wordt de werking immers omgedraaid. Nog zo’n nadeel van die perforatie is dat de zon nooit helemaal kan worden buitengesloten. Met een maximum van 85-90% zal je het moeten doen.

Hoewel een screen enorm gebruiksvriendelijk is (meestal ook automatisch), moet je toch met denodige voorzichtigheid omspringen met dit materiaal. Het blijft immers een minder sterk materiaal dan een rolluik.

PRIJS SCREENS

Een prijs op screens plakken is bijna onmogelijk, omdat er te veel factoren zijn die de prijs kunnen beïnvloeden.
Ten eerste is er uitaard het type screen waarvoor je kiest en of je die binnenshuis of buitenshuis ophangt.

Ten tweede hangt de prijs ook nauw tesamen met de oppervlakte van de screens, de eventuele opties (automatisering, versterking, verzwaring, verduistering, …) en andere zaken. Reken minstens op 200 à 300 euro voor een eenvoudige screen.

Wil je graag weten hoeveel screens bij jou zouden kosten? Vul dan gratis en vrijblijvend het onderstaande formulier in.
Kies voor “Verticale zonwering (voor ramen)” en vul de gegevens in. Binnen de kortste keren sturen professionele plaatsers van screens jou een offerte op maat. Zo kom je de prijs én de werkwijze te weten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.