Elektrische rolluiken prijzen

Wat zijn de elektrische rolluiken prijzen? Niets eenvoudiger dan een elektrische rolluik. Je hoeft immers niet meer te sleuren en trekken aan een vastzittende, zware rolluik.

Een automatische rolluik of elektrische rolluik biedt vele voordelen, zeker als je het op termijn bekijkt. Daarom is het beter om meteen te kiezen voor elektrische rolluiken als je toch van plan bent om rolluiken te laten installeren.

elektrische rolluiken

Het automatiseren van een rolluik op een later tijdstip zal je immers meer kosten omdat er meer werkuren moeten worden geregeld en vaak ook met duurdere motoren voor elektrisch bedienen moet worden gewerkt.

Naast de prijs van het elektrisch maken van je rolluik, betaal je natuurlijk ook nog de rolluik zelf. Dat wordt dan een voorzetrolluik, inbouwrolluik of opbouwrolluik.

Een indicatie van de prijzen vind je in de tabel hieronder:

Soort geautomatiseerde rolluikPrijs
Voorzetrolluik 1×1 meter€225 tot €250
Voorzetrolluik 1×2 meter€285 tot €340
Inbouwrolluik 1×1 meter€225 tot €235
Inbouwrolluik 1×2 meter€300 tot €320

Vind de juiste vakman in jouw regio

Elektrische rolluiken prijzen berekening

Het grootste deel van de kostprijs is natuurlijk afhankelijk van de rolluiken waarvoor je kiest. Als je de andere artikels hebt doorgenomen, weet je waarschijnlijk al dat de voorzetrolluik het goedkoopst is. Dat komt gewoon omdat deze het makkelijkst te plaatsen zijn waardoor de plaatsingskost aanzienlijk wordt vermindert.
De opbouwrolluik en inbouwrolluik zijn dan wel wat duurder, maar kunnen veel mooier in het huis worden geïntegreerd.

Het tweede grootste deel aan euro’s gaat naar de automatisatie.
Dat heeft dan te maken met de rolluikmotor, de afstandsbediening, de sensors, de drukknoppen… Hoe zwaarder je rolluik is, hoe beter de rolluikmotor moet presteren en hoe duurder deze zal zijn. PVC rolluiken zijn het minst zwaar, maar voor houten, aluminium of metalen lamellen zal er een zwaardere rolluikmotor moeten worden aangeschaft.

Als je het heel gemakkelijk wilt kan je ook kiezen voor sensors in plaats van een afstandsbediening of drukknop.
Sensors sluiten of openen de rolluiken afhankelijk van het licht of een bepaald uur. Dat kan je zelf regelen waardoor je rolluiken zelf al het nodige sleur- en trekwerk gaan doen.

Bij dit alles komen uiteraard ook nog de werkuren van de vakmannen. Tenzij je het zelf natuurlijk doet, maar wij raden toch echt aan om automatisatie door een vakman te laten doen. Het kost iets te veel om onervaren aan te beginnen.

Waarom zijn elektrische rolluiken beter?

Elektrische rolluiken met automatische bediening hebben heel wat troeven. Automatische rolluiken bieden een uitstekend gebruiksgemak. Daarnaast zijn ze erg moeilijk open te breken. Ook slijten ze niet snel, dus hebben ze een lange levensduur.

elektrische rolluiken

Ontvang offertes elektrische rolluiken

Alles hangt natuurlijk af van het aantal rolluiken die je wilt automatiseren (meer rolluiken is vaak een goedkopere prijs per rolluik), het gewicht van de rolluik, de soort rolluik, de materiaalkeuze, …
Daarom is een gemiddelde prijs geven heel erg moeilijk.
Om je toch een beetje op weg te helpen, via onderstaand formulier ontvang je altijd vrijblijvend prijsvoorstellen van verschillende leveranciers in jouw buurt.

Vergelijken is een must! Sommige leveranciers vragen immers enkele duizenden euro’s meer voor exact hetzelfde rolluik geplaatst door een andere gespecialiseerde vakman. Als je meer dan duizend euro op enkele luttele seconden kan besparen, dan doe je dat toch best?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.