Zonnescherm

zonnescherm

Een zonnescherm lijkt in de verste verte niet op een rolluik. Toch is het ook een uitstekend alternatief als zonnewering! Een zonnescherm is een soort van overkapping die voor de ramen of deuren van je huis worden geplaatst om de zon zoveel mogelijk buiten te houden, maar toch het licht nog binnen te laten.

Er zijn drie verschillende zonneschermen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Interesse in een zonnescherm gekregen na het lezen van dit artikel? Of gewoon benieuwd naar meer info? Neem dan een kijkje op www.Zonne-scherm.be.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Types zonneschermen

zonnescherm

We zeiden het hierboven al: er zijn drie soorten zonneschermen.
Hieronder een kleine beschrijving van elk van deze zonneschermen.

Het knikarmscherm (ook bekend als de zonnetent) is veruit de meest populaire variant. Dit zonnescherm wordt tegen de gevel van je huis gemonteerd, boven het raam of de deur. In feite draait het hier om een bekasting (‘kast’) met daarin het opgerolde zonnescherm. Als je de armen van het knikarmscherm uitschuift, komt het zonnescherm automatisch mee naar buiten.

Deze knikarmen zijn er om het zonnescherm te versterken tegen weersinvloeden. Het knikarmscherm of de zonnetent is meestal vrij groot en wordt meestal enkel boven een terras geplaatst. Het is als het ware een soort terrasoverkapping of een vaste parasol.

Een tweede veelgebruikte zonnescherm is het schaduwdoek of zonnezeil. Heel gelijkaardig aan het knikarmscherm, maar met het verschil dat het eender waar kan worden geplaatst en dat het niet kan worden opgerold.

Dit keer gaat het immers om een strakgespannen PVC zeil die met behulp van steunpalen (en/of steunmuren) over een bepaalde oppervlakte wordt gespannen om schaduw te bieden aan de onderzittenden. Een schaduwdoek zal in de meeste gevallen dus geen warmte buitenshuis houden.

De derde variant is dan weer enkel bedoelt om de warmte buitenshuis te houden. Het uitvalscherm gelijkt erg op het knikarmscherm, maar is veel kleiner en maakt een veel schuinere hoek. Dit zonnescherm wordt meestal voor ramen geplaatst om ze volledig af te schermen van de warmte die de zon afgeeft.

Voordelen en nadelen zonnescherm

schaduwdoek

Ieder zonnescherm heeft zijn eigen voor- en nadelen.
Het eerste minpunt ten opzichte van een rolluik is dat de meeste zonneschermen niet bedoelt zijn voor warmtewering binnenshuis. De meeste zonneschermen (met uitzondering van het uitvalscherm) hebben als doel een schaduwrijke plek te creëeren voor de onderzittenden. Deze schaduwrijke plek buitenshuis is natuurlijk ook een voordeel. Want door rolluiken kan je zo’n plekjes ook niet krijgen natuurlijk…

Net zoals bij een rolluik kan je ook bij een knikarmscherm en uitvalscherm alles automatiseren.

Een rolluik is steviger doordat het geen last heeft van wind en doordat het uit sterker materiaal bestaat.Hoewel het versterkte PVC doek van een zonnescherm zeker niet zwak te noemen is, zullen scheurtjes toch sneller kunnen ontstaan. Natuurlijk is een zonnescherm wel stukken goedkoper dan de rolluik!

Prijzen zonneschermen

prijs zonnescherm

Prijzen variëren sterk, ook bij het zonnescherm. Wederom hangt alles af van de wensen die je hebt, de oppervlakte,  het type zonnescherm waarvoor je opteert, etc…

Reken op prijzen tussen 150 en 600 euro. Ook voor zonneschermen bieden we een formulier aan die je kan invullen om gratis en vrijblijvende prijsoffertes te ontvangen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.