PVC Rolluiken

Het voordeel van PVC rolluiken is dat ze relatief goedkoop te produceren zijn, niet te veel wegen en voor een goede isolatie zorgen. Perfecte eigenschappen voor een rolluik dus! Omdat producenten zo in dit product geloven krijg je van de meeste vakmannen ook nog eens een mooie garantie op PVC rolluiken. Soms tot 15 jaar.

Als particulier is het sowieso slimmer om voor PVC te kiezen. De kostprijs ligt stukken lager dan bij aluminium varianten en bovendien heb je veel meer keus. Je hebt kant-en-klare modellen in vrijwel alle maten, en dat bespaart al snel veel geld! Het is voor niets het meest gekozen materiaal voor rolluiken.

PVC rolluiken: voordelen en nadelen

Wil je rolluiken zetten, maar ben je nog niet zeker welk materiaal je voor de lamellen wilt gebruiken? Neem dan zeker deze voor- en nadelen door en vergelijk ze met de andere materialen.

PVC rolluiken

Voordelen

  • Een rolluik uit PVC zorgt gegarandeerd voor een lagere prijs dan bij aluminium of hout. Enerzijds is het product goedkoper, anderzijds is er ook veel meer concurrentie waardoor de prijzen worden gedrukt.
  • Ze zijn eenvoudig aan te passen. Is er een scheurtje of probleem met één van de lamellen? Dan moet je slechts één lamel vervangen. Bij andere producten is dit een veel ingewikkelder proces.
  • PVC lamellen zorgen voor lichtgewicht rolluiken. In vergelijking met hout of aluminium gaat het al snel om enkele kilo’s! Door dit lichtere gewicht forceer je jezelf minder, maar ook bij elektrische rolluiken heeft dit een voordeel. De rolluikmotor moet minder zwaar zijn, en kost dus ook minder.
  • Bijna in alle gevallen zorgen PVC rolluiken voor de beste isolatie.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Nadelen

  • Krassen worden snel zichtbaar op plastic lamellen.
  • PVC is iets minder duurzaam dan andere materialen. Je moet er dus vrij voorzichtig mee omspringen als je na verloop van tijd geen ongelukjes wilt voorhebben.

Verschillende uitvoeringen rolluiken

Pvc inbouwrolluik

Een inbouwrolluik wordt vooral gekozen wanneer iemand een nieuwbouw zet of renovatiewerken uitvoert. Deze rolluiken worden boven het raamkozijn, achter de gevelstenen geplaatst. Dit geeft het voordeel dat de rolluikkast zo niet zichtbaar is, zodat het geheel mooi bij de gevel past.

Pvc voorzetrolluik

Een voorzetrolluik van pvc wordt rechtstreeks op de muur geplaatst. Dit maakt dat het rolluikkast zo zichtbaar is. Een voorzetrolluik heeft dan weer het voordeel dat je geen breekwerken dient uit te voeren en je het gewoon op de bestaande ramen kan plaatsen.

Pvc opbouwrolluik

Bij een pvc opbouwrolluik wordt de rolluikkast bovenop het raamkozijn geplaatst, wat plaatsbesparend is. Ideaal wanneer je niet genoeg ruimte hebt voor een inbouwrolluik.

Gemiddelde prijzen

Zoals eerder vermeldt zijn PVC rolluiken veel goedkoper dan zijn aluminium of houten varianten. Ten eerste is PVC een veel goedkoper materiaal, ten tweede is het zo populair dat veel meer firma’s alleen maar dit materiaal aanbieden. Door dat grote aanbod zijn er ook veel meer maten voorhanden, en hoeven PVC rolluiken dus niet altijd op maat worden gemaakt.

Alles hangt af van de afmetingen. Bij standaardafmetingen betaal je zeker minder dan bij op maat gemaakte rolluiken.

Bekijk onderstaande tabel om een idee te krijgen van de prijzen voor pvc rolluiken:

Soort pvc rolluik(Meer)prijs
Pvc rolluikVanaf €100
Handmatige bediening€10 – €20
Elektrische bediening€80 – €250
VoorzetrolluikVanaf €150
Inbouw rolluikVanaf €100
Opbouw rolluikVanaf €250
Zonnesensoren€180
PVC rolluiken

Waarom zijn pvc rolluiken interessant?

Pvc rolluiken worden erg veel gekozen en dat heeft zijn redenen. Je hebt heel veel mogelijkheden bij deze rolluiken, denk aan elektrische bediening, de verschillende uitvoeringen, zonnesensoren,…

De meest voorkomende reden waarom mensen voor pvc rolluiken opteren is de prijs. Aluminium en houten rolluiken zijn duurder in aankoopprijs dan rolluiken van pvc. Daarnaast zijn deze rolluiken makkelijk te herstellen bij eventuele schade, wegen ze het minste en isoleren ze het beste.

Benieuwd naar de prijs voor PVC rolluiken bij jou thuis? Vul onderstaand formulier in en kom het gratis te weten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.