PVC Rolluiken

pvc rolluiken

Het voordeel van PVC rolluiken is dat ze relatief goedkoop te produceren zijn, niet te veel wegen en voor een goede isolatie zorgen. Perfecte eigenschappen voor een rolluik dus! Omdat producenten zo in dit product geloven krijg je van de meeste vakmannen ook nog eens een mooie garantie op PVC rolluiken. Soms tot 15 jaar.

Als particulier is het sowieso slimmer om voor PVC te kiezen. De kostprijs ligt stukken lager dan bij aluminium varianten en bovendien heb je veel meer keus. Je hebt kant-en-klare modellen in vrijwel alle maten, en dat bespaart al snel veel geld! Het is voor niets het meest gekozen materiaal voor rolluiken.

Ontvang GRATIS offertes en advies

PVC rolluiken: voordelen en nadelen

kunststof rolluiken

Wil je rolluiken zetten, maar ben je nog niet zeker welk materiaal je voor de lamellen wilt gebruiken? Neem dan zeker deze voor- en nadelen door en vergelijk ze met de andere materialen.

Voordelen

  • Een rolluik uit PVC zorgt gegarandeerd voor een lagere prijs dan bij aluminium of hout. Enerzijds is het product goedkoper, anderzijds is er ook veel meer concurrentie waardoor de prijzen worden gedrukt.
  • Ze zijn eenvoudig aan te passen. Is er een scheurtje of probleem met één van de lamellen? Dan moet je slechts één lamel vervangen. Bij andere producten is dit een veel ingewikkelder proces.
  • PVC lamellen zorgen voor lichtgewicht rolluiken. In vergelijking met hout of aluminium gaat het al snel om enkele kilo’s! Door dit lichtere gewicht forceer je jezelf minder, maar ook bij elektrische rolluiken heeft dit een voordeel. De rolluikmotor moet minder zwaar zijn, en kost dus ook minder.
  • Bijna in alle gevallen zorgen PVC rolluiken voor de beste isolatie.

Nadelen

  • Krassen worden snel zichtbaar op plastic lamellen.
  • PVC is iets minder duurzaam dan andere materialen. Je moet er dus vrij voorzichtig mee omspringen als je na verloop van tijd geen ongelukjes wilt voorhebben.

Gemiddelde prijzen

pvc rolluiken kunststof

Zoals eerder vermeldt zijn PVC rolluiken veel goedkoper dan zijn aluminium of houten varianten. Ten eerste is PVC een veel goedkoper materiaal, ten tweede is het zo populair dat veel meer firma’s alleen maar dit materiaal aanbieden. Door dat grote aanbod zijn er ook veel meer maten voorhanden, en hoeven PVC rolluiken dus niet altijd op maat worden gemaakt.

Alles hangt af van de afmetingen. Bij standaardafmetingen betaal je véél minder dan bij niet-standaardafmetingen.
Benieuwd naar de prijs voor PVC rolluiken bij jou thuis? Vul onderstaand formulier in en kom het gratis te weten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.