Elektrische rolluiken

elektrische rolluiken


Elektrische rolluiken zijn een verademing. Eindelijk is het gedaan met het optrekken en aflaten van die zware rolluiken. Gedaan ook met het hele huis rond te stappen om alle rolluiken af- en op te laten.

Met één enkele druk op de knop zorgt de sterke roluikmotor ervoor dat alles automatisch gebeurd. Als je jezelf nog iets meer wil verwennen, kan je zelf kiezen voor een zonnesensor. Deze sensor voelt aan wanneer de zon op- en ondergaat, en aan de hand daarvan laat dit technisch snufje de elektrische rolluiken volautomatisch zakken op stijgen.

Een derde optie bij elektrische rolluiken is werken met een klok. Je stelt dan in om welk uur de rolluiken opgaan of afgelaten moeten worden. Dit moet je gedurende het jaar wel af en toe aanpassen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Hoe gebeurt automatiseren?

automatisatie rolluiken

Elektrische rolluiken zijn geen magie. Er komt wel degelijk een sterk staaltje techniek bij kijken. Een krachtige rolluikmotor wordt op de elektriciteit aangesloten. Dit motortje trekt de lamellen om zich heen bij een enkele druk op de knop.

Rolluikmotor
Een rolluikmotor gaat erg precies te werk. Als je al een manuele rolluik hebt staan, weet je vast wel dat er af en toe probleempjes voorkomen bij het oplaten en aflaten ervan.
Om dit te voorkomen werkt een rolluikmotor vrij traag. Mocht de rolluik dan niet zakken, dan kan je nog altijd manueel ingrijpen. Bovendien zorgt dit trage op- en neerlaten voor een verminderde geluidshinder.

Waar wordt de rolluikmotor geplaatst?
Dat hangt af per rolluik. Zijn het volledig nieuwe rolluiken? Of worden oude rolluiken geautomatiseerd?

Bij nieuwe rolluiken wordt de motor in de as gemonteerd. Hierbij is al het denkwerk al gebeurd en kan meestal met lichtere (en goedkopere) motoren worden gewerkt.

Oude rolluiken automatiseren is iets ingewikkelder. Het gewicht van de rolluik moet opgemeten worden, en bij oudere varianten is dat vaak een pak meer dan de huidige lamellen.

Dan moet worden gekeken waar de rolluikmotor kan worden gemonteerd. Soms kan dat in de as, maar vaak moet een extra kast of iets dergelijks worden gemonteerd. Óf gebeuren er enkele kleine verbouwingswerken.

Voordelen van elektrische rolluiken

We sommen nog even alle voordelen op over de elektrische rolluik:

  • Het bespaart tijd. met één enkele druk op de knop kan je al je rolluiken oplaten of laten zakken.
  • Ergonomisch. Het is afgelopen met al dat trek- en sleurwerk! Zeker voor wie een dagje ouder wordt is deze luxe niet overbodig.
  • Ze hebben een inbraakwerende functie. Zelf als je van huis bent kan je de rolluiken op een bepaald tijdstip aflaten. En dat schrikt dieven dan weer af.
  • Door de elektrische bediening verslijt je rolluik niet zo snel. Ze wordt immers zachter gebruikt, want manueel -hoe voorzichtig we ook zijn- ploft de rolluik altijd wel een keer hard neer.

Rolluiken laten automatiseren

elektrische rolluiken installatie

Is de interesse gewekt? Of wil je al heel lang iets meer gemak in huis? Dan wordt het tijd voor automatisatie van je rolluiken! Bij nieuwe rolluiken is het voordeliger om meteen de elektrische variant te kiezen, maar ook bij reeds geplaatste luiken kan automatiseren nog steeds.

Vul het onderstaande formulier zo gedetailleerd mogelijk in. Al je antwoorden worden doorgestuurd naar verschillende vakmannen. Aan de hand van die vragen stellen zij een prijsofferte op.
In totaal krijg je offertes van drie tot vijf bedrijven.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.