Inbouwrolluiken prijs

Wat is de prijs van inbouwrolluiken? Inbouwrolluiken zijn een pak minder populair bij het veranderen van reeds bestaande rolluiken. Bij nieuwbouw, daarentegen, wordt heel vaak voor inbouwrolluiken gekozen om aan het raam gemonteerd te worden.

De prijs van een kunststof inbouwrolluik varieert tussen de €100 en €150 per m². Je hebt ook nog een variant in aluminium, deze is vaak duurder. De gemiddelde prijs hiervan ligt tussen de €100 en €250 per m².

Wat is nu precies een inbouwrolluik?

Inbouwrolluiken zijn ingebouwde rolluiken en zien er vrij traditioneel uit. Ze worden vaak gebruikt bij renovatieprojecten. De inbouwrolluik wordt opgerold in een holle ruimte boven het raam. Een inbouwrolluik ziet eruit als een scherm met horizontale lamellen. Je hebt 2 bedieningsmogelijkheden bij inbouwlammellen: handmatige bediening of elektrische bediening.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Soorten inbouwrolluiken

Er zijn verschillende soorten inbouwrolluiken, de meest voorkomende zijn de hierboven genoemde: aluminium inbouwrolluiken en kunststof ingebouwde rolluiken. Binnen deze 2 soorten heb je verschillende keuzemogelijkheden qua isolatievermogen en energieabsorptie van de zon. Een perfecte isolatie zal je echter wel nooit hebben met enkel rolluiken. Je kan ook kiezen voor een inbouwrolluik uit staal. Deze wordt echter heel weinig gemaakt en is bovendien veel duurder. Dit type rolluik is wel het meest inbraakwerend.

Inbouwrolluiken

Wat kosten inbouwrolluiken?

Om een overzicht te geven van de prijzen van een inbouwrolluik hebben we de prijzen in een tabel gezet.

Type inbouwrolluikPrijs per m²
Kunststof inbouwrolluik€100 – €150
Aluminium inbouwrolluik€100 – €250

Simpelweg omdat ze veel mooier zijn dan voorzetrolluiken of opbouwrolluiken. Een inbouwrolluik is vooral voor de gevel van je woning erg mooi. De rolluik kast is immers niet zichtbaar van buitenaf. Om deze mooie rolluik te laten plaatsen moet je wel veel dieper in je portemonnee tasten dan bij het plaatsen van een voorzetrolluik.

Inbouwrolluik

Totaalprijs inbouwrolluik

De grootste kost bij de inbouwrolluik is de plaatsing. De vakmannen die de rolluiken komen plaatsen moeten heel wat meer doen dan bij voorzetrolluiken. Om de rolluiken te plaatsen moet er heel wat kap- en breekwerk worden gedaan. Dit neemt op zich al veel tijd in beslag, maar later moeten ze ook mooi worden opgevuld. Om ervoor te zorgen dat de rolluiken energie efficiënt blijven moet er ook extra isolatie worden geplaatst rondom de rolluik.

Andere zaken die de prijs van een inbouwrolluik gaan beïnvloeden zijn o.a. de grootte. Hoe groter de afmetingen, hoe meer je zal betalen. Vooral als ze afwijken van standaardmaten. Uiteraard is de materiaalkeuze ook van belang. Hout en aluminium of metaal zijn over het algemeen veel duurder dan PVC. Bedenk wel dat dit geen slechte investering is. Vaak is een neergelaten rolluik uit aluminium veel diefonvriendelijker.

Als je diezelfde inbouwrolluiken ook nog automatisch wilt laten maken, elektrisch bediend, moet je daar natuurlijk wel wat extra voor bijbetalen. Afhankelijk van hoe de bediening is gekozen, betaal je natuurlijk minder of meer: handmatige bediening of elektrische bediening.

rolluiken-Limburg-1.jpg

De goedkoopste inbouwrolluik die je zal vinden zal niet veel meer kosten dan een voorzetrolluik,120 tot 150 euro dus. De prijs van de verschillende rolluik types is vrijwel altijd hetzelfde. De plaatsingskosten zijn voornamelijk wat de meerprijs met zich meebrengt.

Om je toch een beter overzicht te geven van de inbouwrolluiken prijs, de plaatsingskosten en bediening erbij gerekend, geven we ook hiervan een overzicht in een tabel.

RolluikGemiddelde prijs
Rolluik€100 tot €500
Bediening €20 tot €250
Montage€100 tot €200

Reken toch op tweehonderdvijftig à driehonderd euro per inbouwrolluik.

Vind de juiste vakman in jouw regio


De beste manier om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken is door offertes aan te vragen bij een gespecialiseerde vakman. Gratis offertes aanvragen kan via onze offerteservice. Uiteraard is deze dienst volledig gratis en kan deze ook worden gebruikt indien gewoon wat extra info nodig is. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes, zo krijg je vrijblijvend prijsvoorstellen toegestuurd. Zodat je zeker de goede keuze maakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.