Rolluik deur

rolluik deurRolluiken hoeven natuurlijk niet enkel en alleen worden gebruikt om je ramen af te sluiten voor potentiële dieven of een te veel aan zonlicht. Deuren kunnen ook eenvoudig worden afgesloten door een rolluik.
Een rolluik voor een deur plaatsen levert trouwens grotere voordelen op dan die enkel te plaatsen voor je ramen. Zeker wanneer de ramen gewoon doorlopen in een deur, zoals bij bijvoorbeeld schuifdeuren en schuifpuien.
Nog een deur waarbij het soms de moeite is om voor een rolluik te kiezen is een garagedeur. Dit wordt vooral toegepast bij grotere, industriële toepassingen of winkelpanden.

 

 

 

Waarom een rolluik voor je deur?

deur rolluikVeel mensen vinden een rolluik voor een deur niet al te mooi. Het klopt misschien wel dat een rolluik niet erg mooi oogt, maar uiteindelijk is ze toch alleen ‘s avonds of ‘s nachts naar beneden en kan je ze zelf niet zien.
Daarnaast blijft een rolluik één van de meest effectieve maatregelen tegen inbrekers.

In nieuwe woonsten wordt tegenwoordig veel gewerkt met beglazing. Deze grote en hoge glaspanelen leunen vrijwel altijd aan tegen een deur. Denk maar aan schuifpuien of schuifdeuren.
Als deze glaspanelen zijn afgedekt met een rolluik, met uitzondering van de deur, dan zal de rolluik natuurlijk niet veel uithalen. Inbrekers kunnen immers nog eenvoudig inbreken en het zonlicht kan zich door de fijnste spleet laten filteren…

Voor apart staande deuren geldt dat trouwens niet anders. Door een rolluik voor je toegangsdeur te plaatsen zorg je immers voor een dubbele barriére voor inbrekers. Én daarnaast zorg je voor een betere isolatie van de deur. Want onder een deurspleet durft er toch wel al eens wat tocht binnenkomen…

 

Kostprijs

Een rolluik voor een deur hoeft niet meer te kosten dan een gewone rolluik. In verhouding kost die even veel.

Als je bvb. reken voor een rolluik van twee meter hoog met een breedte van één meter, dan zit je aan ongeveer 150 tot 200 euro. Laat je de rolluik installeren, dan komen daar natuurlijk nog plaatsingskosten en eventueel verplaatsingskosten bij.

Om de prijs van een rolluik deur of rolluiken te berekenen kan je gebruik maken van dit formulier.