Rolluiken prijzen

prijs rolluiken

De prijs van een rolluik verschilt iedere keer, afhankelijk van de wensen van de klant.
Er zijn veel verschillende factoren die de totaalprijs immers beïnvloeden.

Het grootste prijsverschil zal komen door de soort rolluik (voorzetrolluik, opbouwrolluik, inbouwrolluik), waarbij in de meeste gevallen het voorzetrolluik het goedkoopst zal zijn.
Je mag er ook op rekenen dat de afmetingen van een rolluik een grote invloed zullen hebben op de eindprijs.
Voor je eigen gebruiksgemak kan je ook kiezen voor automatische of elektrische rolluiken. De motor, elektrische bedrading en het afstellen hiervan kost al snel veel geld.
Plaatsingskosten worden bij onze offerteservice niet apart aangerekend, maar zitten al bij de totaalprijs verwerkt.
Kies je voor extra’s? Dan betaal je uiteraard ook iets meer. Denk daarbij vooral aan afstandsbediening (bij elektrische rolluiken), lamellen uit een ander materiaal of in een ander kleurtje, extra sloten of beveiliging, …

 

De totaalprijs van een rolluik: gedetailleerd

rolluiken prijzenSoort rolluik
Er zijn drie soorten rolluiken: de voorzetrolluik, inbouwrolluik en opbouwrolluik.
Voorzetrolluiken zijn het snelst te plaatsen doordat het niet zo ingewikkeld is om ze te installeren. Minder werk betekent ook minder werkuren, waardoor je minder diep in je portemonnee moet tasten.
Een inbouwrolluik kost je sowieso het meest, omdat je bij dit type rolluik redelijk wat verbouwingswerken moet laten uitvoeren.

Oppervlakte
De afmetingen van de rolluiken zijn een tweede factor die de prijs sterk zullen beïnvloeden.
Standaard vind je rolluiken terug van zo’n 80 cm tot 3 meter (lengte en breedte). Binnen deze categorie zul je veel makkelijker enkele goedkope varianten vinden.
Grotere rolluiken moeten in de meeste gevallen op maat worden gemaakt, waardoor ze ook meer zullen kosten.

Automatisatie
Meer en meer wordt tegenwoordig ook gekozen voor elektrische rolluiken of de automatisatie ervan. Dit brengt immers vele voordelen met zich mee.
De automatisatie gebeurt aan de hand van een motor. De kracht en grootte van zo’n rolluikmotor hangt af van de grootte en het gewicht van de rolluik die hij omhoog moet trekken.
Hoe zwaarder en groter de rolluik is, hoe meer capaciteit de motor zal moeten hebben en hoe duurder deze zal uitvallen.
Bovendien is er ook redelijk wat werk aan het afstellen en installeren van zo’n motor. En daar betaal je natuurlijk ook extra voor!

Opties en extra’s
Ten slotte zijn er nog enkele opties of extra’s waar je voor kan kiezen.
Allerlei elektrische snufjes, zoals sensoren, afstandsbedieningen, … kosten sowieso meer. Maar ook voor metalen of gekleurde lamellen zal je iets extra moeten bijbetalen.

Gemiddelde prijzen van rolluiken

prijs rolluikLet er op dat dit richtprijzen zijn, en dat daar nog steeds sterk van kan worden afgeweken.

Voor een rolluik van één meter op één meter kan je tussen 100 en 500 euro betalen, waarbij de laagste prijs een basismodel is en de hoogste prijs beladen is met allerlei extra’s.
Kies je enkel voor een handmatige bediening, dan betaal je het minst. Kies je voor elektrische rolluiken? Dan betaal je minstens 150 euro. Wil je naast die elektrische rolluik ook graag een afstandsbediening om deze te bedienen? Reken dan op een startprijs van 200 euro.
Voor de montage of installatie van een rolluik mag je op zo’n 100 euro rekenen (bij de meeste bedrijven zit deze prijs al in de eindprijs doorgerekend).
Via onderstaand formulier kan je te weten komen hoeveel een rolluik jou exact zal gaan kosten: