Inbouwrolluiken bestaande woning en nieuwbouw

Inbouwrolluiken worden het meest gebruikt bij nieuwbouw woningen, of je ziet ze vaak terug in oudere woningen. Inbouwrolluiken zijn mooi in het huis ingewerkt, doordat de kast niet zichtbaar is.

Wat is een inbouwrolluik? Een inbouwrolluik is een scherm met horizontale lamellen. De ingebouwde rolluiken worden aan de buitenzijde van het raam gemonteerd. Bij een neergelaten rolluik hangt het scherm dus vlak tegen het raam.

inbouwrolluiken bestaande woning

De rolluikkast wordt in een uitsparing boven de ramen of deuren en achter de buitensteen geplaatst. Vervolgens wordt deze uitsparing goed geïsoleerd zodat je geen last krijgt van koudegolven doordat je rolluik mooi geïntegreerd is.

Vind de juiste vakman in jouw regio

INBOUWROLLUIKEN STERKTES EN ZWAKTES

Hoewel de inbouwrolluik wel met inkepingen zit, waardoor nog steeds koudebruggen kunnen ontstaan zijn er geen zijdelingse openingen. De inbouwrolluik houdt daardoor de kou buiten en weert de warmte in de zomer, ze is dus volledig winddicht en vertoont uitstekende isolatie.

De grootste sterkte van de inbouwrolluik blijft waarschijnlijk wel dat die zo mooi kan worden ingewerkt, zonder zichtbare rolluikkast .
Om dit in een reeds bestaande woning te plaatsen zal je echter diep in de zakken laten tasten, aangezien er heel wat breek- en kapwerk aan te pas zal moeten komen.

Wij raden aan om inbouwrolluiken te plaatsen in slechts twee gevallen:
– Als je een nieuwbouw laat zetten.
– Als je nieuwe ramen/kozijnen laat plaatsen. De meeste ingebouwde rolluiken worden immers meteen op de ramen zelf geplaatst, waardoor deze tegelijkertijd kunnen worden geplaatst en vernieuwd.

Prijzen inbouwrolluik

De prijs van een inbouwrolluik hangt van een aantal factoren af: materiaal en grootte. Een aluminium inbouwrolluik is de duurste variant. Hierbij kan je rekenen op een prijs tussen €100 en €250 per m². Een kunststof inbouwrolluik heeft een prijs van €100 tot €150 per m². De kunststof variant is dus goedkoper dan de aluminium variant

Bediening inbouwrolluik

Een inbouwrolluik kan geautomatisseerd worden indien gewenst. Elektrische inbouwrolluiken met elektrische bediening kan op verschillende manieren:

  • Met een knop naast de rolluik.
  • Met een afstandsbediening.
  • Met een sensor die werkt met de zonnestralen.

Handmatige bediening kan ook. Dit zie je vaker terugkomen in oudere woningen en is vaak vlak langs het raam met een koord waaraan je moet trekken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.