Soorten rolluiken

rolluik offertes aanvragenEr zijn drie verschillende types rolluiken in gebruik.
Het ene wordt al meer gebruikt dan de andere soorten, maar toch is het belangrijk om de kenmerken en eigenschappen van alle drie goed met elkaar te vergelijken.

Deze pagina is enkel de doorverwijspagina en heeft dus ook maar heel weinig uitleg over de verschillende soorten rolluiken.
Uitgebreide informatie over de verschillende soorten rolluiken vind je op de desbetreffende pagina’s. Om daar naartoe te gaan kan je ofwel boven, in de menubar, doorklikken naar de links voorzetrolluikeninbouwrolluiken of opbouwrolluiken.

 

 

Voorzetrolluiken

Een voorzetrolluik is de populairste rolluik. De reden waarom dit type rolluik zo interessant is, is omdat ze vrij goedkoop is en weinig nadelen heeft. Daarnaast kan ze (vrij) eenvoudig worden aangebracht bij woningen waar geen grondige renovatiewerken worden uitgevoerd.
Meer over de voorzetrolluik lees je hier.

 

Inbouwrolluiken

Het omgekeerde van een voorzetrolluik is een inbouwrolluik. De kast waarin de rolluik zit opgerold is niet zichtbaar van buitenaf, maar is wel duidelijk te zien binnenin de woning. Net zoals de opbouwrolluik (lees hieronder) is het aangeraden om te kiezen voor inbouwrolluik als je grondige werken aan je huis doet, of als het gaat om een nieuwbouw.

Lees hier meer over inbouwrolluiken.

 

Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik is in de meeste gevallen de mooiste rolluik. Je ziet bij dit soort rolluik immers geen kast hangen omdat ze mooi is weggewerkt tussen de muren.
Echter is dit type rolluik alleen aan te raden bij grondige renovatiewerken of bij het bouwen van een nieuwbouwwoning. Er zouden immers nogal wat aanpassingen en werk moeten worden verricht om deze rolluik te plaatsen.

Hier kan je meer lezen over de opbouwrolluik.

 

Elektrische rolluiken

Ten slotte hebben we ook nog een artikel dat gaat over de elektrische rolluiken.
Elektrische rolluiken zijn geen aparte variant, het gaat immers altijd wel om een voorzet-, opbouw- of inbouwrolluik.
Al deze types kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd met behulp van een rolluikmotor.
In dit artikel heb je onderaan ook de mogelijkheid om een gratis prijsofferte aan te vragen.

Lees hier meer over elektrische rolluiken.