Rolluiken monteren

Heel veel mensen willen besparen op rolluiken, want laten we eerlijk zijn: rolluiken monteren is niet goedkoop. Een groot deel van de kostprij is te wijten aan de installatie ervan. Dus als je wilt besparen, dien je zelf je rolluiken te monteren. Eenvoudig is een rolluik monteren niet en het hangt ook af van het soort rolluik die je wilt installeren.

Rolluiklint-vervangen.jpg

In dit artikel helpen we je alvast op weg hoe je zelf je rolluiken kan monteren en hoe je rolluik bevestigd wordt op de muur (voorzetrolluiken), zonder de bestaande ramen te beschadigen.
We proberen zo duidelijk mogelijk te vertellen hoe het moet, maar lees zeker ook de bijgeleverde instructies grondig door. Lijkt een rolluik monteren te moeilijk? Vraag een prijsofferte aan.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Voorzetrolluiken monteren

Benodigdheden

  • Boormachine
  • Schroeven
  • Plugs
  • Steenboor
  • IJzerboor

Stappenplan

1. Eerst moet je de gaten aftekenen die later in de vlakke geleiders (twee) moeten worden geboord. De afstanden hangen af van de grootte van de rolluik, maar dit zal normaal gezien wel in de handleiding vermeld staan. Vermijd in ieder geval gaten in de omgeving van de voegen. Als de geleiders worden opgehangen tegen een muur zitten ze beter vast.

2. Nu is het tijd om gaten door de geleider te boren. Binnenkant en buitenkant verschillen, dus lees wederom je plannetje goed door.

3. Nu kan je de geleiders over de rolluik kast schuiven.

4. Trek de geleiders op de rolluikkast en tegen de gaten van de geleiders dan af. Teken ook alvast af waar het bedieningsmechanisme zal komen te staan. Normaal is dat anderhalve centimeter boven het midden van de geleider.

5. Voor de bediening van de rolluik moet een gat in de muur worden geboord. Uiteraard komt dat gat aan de kant waar je de bediening wenst. Voor elektrische bediening is het gat over het algemeen kleiner dan handmatig bediende rolluiken.

6. Trek het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de rolluik weg vooraleer je ze plaatst. Het rolluik lint (of de elektrische kabel) trek je dan naar binnen. Kijk voor je de rolluik vast zet goed na of ze waterpas hangt.

De bediening van de rolluik is nog een extra werkje, en dat hangt vooral af van het type rolluik en bijkomende bediening die je hebt. Kijk zeker naar de bijgeleverde instructies.

ELEKTRISCHE-ROLLUIK.jpg

Rolluiken monteren? Vergelijk prijzen

Al diverse handleidingen en montage instructies gelezen, maar toch meer vertrouwen in een specialist? Hier ben je aan het goede adres. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes voor rolluiken plaatsen. Je komt in contact met verschillende vakmannen en kan prijzen vergelijken en zo geld besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.