Rolluiken monteren

rolluiken monterenHeel veel mensen willen besparen op rolluiken, want laten we eerlijk zijn: rolluiken zijn niet goedkoop! Een groot deel van de kostprijs is te wijten aan de installatie ervan. Dus als je wilt besparen… Moet je zelf je rolluiken monteren!
Eenvoudig is het niet en hoe hangt ook af van het soort rolluik die je wilt installeren.

In dit artikel helpen we je alvast op weg hoe je zelf je rolluiken kan monteren op de muur (voorzetrolluiken).
We proberen zo duidelijk mogelijk te vertellen hoe het moet, maar lees zeker ook de bijgeleverde instructies grondig door. Lijkt het te moeilijk? Vraag een prijsofferte aan.

Voorzetrolluiken monteren

Benodigdheden

 • Boormachine
 • Schroeven
 • Plugs
 • Steenboor
 • IJzerboor

 

Stappenplan

 1. Eerst moet je de gaten aftekenen die later in de vlakke geleiders (twee) moeten worden geboord. De afstanden hangen af van de grootte van de rolluik, maar dit zal normaal gezien wel in de handleiding vermeld staan. Vermijd in ieder geval gaten in de omgeving van de voegen. Als de geleiders worden opgehangen tegen een muur zitten ze beter vast.
 2. Nu is het tijd om gaten door de geleider te boren. Binnenkant en buitenkant verschillen, dus lees wederom je plannetje goed door.
 3. Nu kan je de geleiders over de rolluik kast schuiven.
 4. Trek de geleiders op de rolluik kast en tegen de gaten van de geleiders dan af. Teken ook alvast af waar het bedieningsmechanisme zal komen te staan. Normaal is dat anderhalve centimeter boven het midden van de geleider.
 5. Voor de bediening van de rolluik moet een gat in de muur worden geboord. Uiteraard komt dat gat aan de kant waar je de bediening wenst. Voor elektrische bediening is het gat over het algemeen kleiner dan handmatig bediende rolluiken.
 6. Trek het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de rolluik weg vooraleer je ze plaatst. Het rolluik lint (of de elektrische kabel) trek je dan naar binnen. Kijk voor je de rolluik vast zet goed na of ze waterpas hangt.

De bediening van de rolluik is nog een extra werkje, en dat hangt vooral af van het type bediening die je hebt. Kijk zeker naar de bijgeleverde instructies.

 •  

  Gratis en vrijblijvende offertes aanvragen

  offerte rolluikenBen je op zoek naar een oplossing voor geluidshinder? Zonwering? Een verduisterende oplossing? Inbraakwering?

  Met een rolluik heb je het allemaal in één!
  Een offerte aanvragen is helemaal gratis en vrijblijvend en je bespaart er tot wel 30% mee!
  Wij sturen je opdracht door naar maximaal 4 verschillende vakmannen, en jij kiest zelf wat je met de offertes doet.
  Vraag hier gratis offertes aan.