Hoogrendementsglas

hoogrendementsglasHoogrendementsglas is een type beglazing die bestaat uit twee of meer lagen glas, maar daartussen een gas of een vloeistof die ervoor zorgt dat deze glazen perfect isoleren.
Er kan, met andere woorden, geen warmte of koelte uit huis ontsnappen, of opgewekte koelte en warmte kan ook niet meer zo maar het huis uit.

Wij vermelden hoogrendementsglas als een alternatief voor rolluiken, omdat het -net zoals de rolluik- voorkomt dat warmte (of koelte) in- of uit het huis filtreert. Bij een rolluik verlies je meteen wel ook het licht wanneer je deze aflaat. Bij hoogrendementsglas heb je weliswaar niet helemaal hetzelfde effect als een rolluik, maar je verliest er dan ook niets van lichtinval bij.

 

 

 

 

HOOGRENDEMENTSGLAS STERKTES EN ZWAKTES

hoogrendementsglas werkingWe gaven je hierboven al één voorbeeld van een nadeel en een voordeel ten opzichte van rolluiken, namelijk dat je bij het hoogrendementsglas nog steeds 100% lichtinval van de zon krijgt, maar anderzijds dat de rolluik toch net nog iets beter isoleert.

Ideaal zou natuurlijk zijn als je kiest voor beide materialen. Tegenwoordig is de standaard in ramen dan ook hoogrendementsglas.
Als je dus van plan bent om opbouwrolluik of inbouwrolluiken te plaatsen, dan zal je waarschijnlijk sowieso hoogrendementsglas gaan plaatsen.
Ten opzichte van dubbel glas is hoogrendementsglas slechts een kleine meerkost! Reken op een surplus van 30 euro per m². Bedenk wel dat je deze meerkost kan terugverdienen doordat je minder energie zal verliezen en dus stevig zult besparen op stookkosten.

Hoewel je geen verlies van licht hebt, kunnen er kleine zaken optreden die door sommige mensen als vervelend worden beschouwd.
Door het temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan condensatie op het hoogrendementsglas ontstaan.
In minder dan 1% van geplaatste hoogrendementsglas bestaat soms ook ‘intereferentie’.
Dit zijn olieachtige vlekken die door een natuurlijk proces ontstaan. Dit komt alleen voor bij de HR beglazing. (de ‘minst’ kwalitatieve hoogrendementsbeglazing)

HOOGRENDEMENTSGLAS SOORTEN

hoogrendementsglas alternatief rolluikenAfhankelijk van twee zaken zijn er verschillende soorten hoogrendementsglas.
De kwaliteit van hoogrendementsglas wordt aangeduidt door het aantal +’jes achter de letters ‘HR’, die staan voorhoogrendementsglas.
Zo is er HR, HR+ en HR++ glas.
Het verschil tussen al deze superisolerende beglazing zit hem tussen het aantal lagen glas en tussen het gas of de vloeistof die tussen de beglazing zit.
Bij bijvoorbeeld HR++ glas zit een duur edelgas die nog beter isoleert dan HR+ of HR glas.

Daarnaast wordt hoogrendementsglas ook nog onderverdeeld door hun U-waarde. De U-waarde vermeld welk warmteverschil (in graden celcius) er per vierkante meter, per seconde, tussen binnen en buiten word gemeten.
Om van hoogrendementsglas te kunnen spreken moet er minstens een U-waarde van 2,0 W/m² zijn. Hoe lager dit getal is, hoe beter het glas isoleert.

HOOGRENDEMENTSGLAS PRIJZEN

hoogrendementsglas prijsPrijzen verschillen enorm bij hoogrendementsglas.
De prijs hangt af van welk glas het is (HR, HR+ of HR++?) en van de U-waarde.
Glas van de hoogste kwaliteit (bvb. HR++ met een U-waarde van 1,1 W/m²) zal gemiddeld rond de 80 tot 100 euro per vierkante meter kosten.
Hoogrendementsglas die net voldoet aan de norm (HR glas met een U-waarde van 2,0 W/m²) zal rond 30 tot 50 euro per vierkante meter kosten.

Als je meer info, tips en advies wilt over hoogrendementsglas (en ook over de prijs daarvan) dan kan je terecht opHoogrendementsglas-info.Be.
Hier vind je meer voor- en nadelen, gedetailleerde prijstabellen, meer info over de garantieperiode, premies, etcetera.
Mocht je geïnteresseerd zijn in het plaatsen van hoogrendementsglas (al dan niet met integratie van rolluiken) dan kan je ook altijd naar deze pagina op hoogrendementsglas-info.be gaan, om daar een offerteformulier in te vullen.

 

 •  

  Gratis en vrijblijvende offertes aanvragen

  offerte rolluikenBen je op zoek naar een oplossing voor geluidshinder? Zonwering? Een verduisterende oplossing? Inbraakwering?

  Met een rolluik heb je het allemaal in één!
  Een offerte aanvragen is helemaal gratis en vrijblijvend en je bespaart er tot wel 30% mee!
  Wij sturen je opdracht door naar maximaal 4 verschillende vakmannen, en jij kiest zelf wat je met de offertes doet.
  Vraag hier gratis offertes aan.