Aluminium Rolluiken

aluminium rolluiken

Veruit het meest gekozen materiaal voor rolluiken is tegenwoordig PVC. Vroeger werden alle rolluiken nog uit hout gemaakt, maar tegenwoordig worden houten uitvoeringen nog maar door enkele bedrijven gemaakt. Naast PVC en hout is er ook nog aluminium. De voordelen van dit lichte metaal maken aluminium rolluiken veel gebruiksvriendelijker, veiliger en vriendelijker voor je portemonnaie dan andere metalen.

Aluminium rolluiken worden zelden -maar zeg niet nooit- gekozen door particulieren. Meestal wordt alu genomen voor zaken of panden die een extra tikkeltje beveiliging wel kunnen gebruiken.

Als particulier wordt aangeraden om voor PVC te kiezen. Dit materiaal is veel goedkoper, ook verkrijgbaar in veel uitvoeringen en er is een breder assortiment kant-en-klare PVC luken te verkrijgen. Aluminium rolluiken moeten vaak op maat gemaakt worden en komen dus duurder uit.
Bij brede ramen is een aluminium rolluik wel geen slecht idee. Het schroeft de beveiliging immers goed op.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Aluminium rolluiken: voordelen en nadelen

aluminium rolluik

Hoe kan je beter te weten komen of alu luiken voor jou zijn dan voor- en nadelen met elkaar te vergelijken? Vraag zeker ook extra raad aan een gespecialiseerd vakman via onze offertepagina. Wie weet zijn aluminium rolluiken bij jou wel nodig.

Voordelen

  • Het grootste voordeel blijft natuurlijk dat aluminium een metaal is. En metaal is sterk! Voordelen van zo’n versterkte rolluik is bijvoorbeeld dat ze tegen meer stootjes kan. Hevige wind of hagel zorgen er soms voor dat gewone (PVC, hout) rolluiken schade vertonen. Aluminium kan tegen dat extra stootje. Denk daarbij ook aan kinderen en huisdieren.
  • Een onverwacht voordeel is dat aluminium ook beter isoleert. Als je je rolluiken ook regelmatig aanspreekt om warmte binnen te houden (of buiten te houden) dan is dit natuurlijk een leuk extraatje. De isolatiewaarde van aluminium ligt een pak hoger dan bij PVC.
  • Een punt om toch voor aluminium lamellen te kiezen is de uitstekende inbraak beveiliging die je er mee krijgt. De lamellen zijn veel zwaarder dan PVC en vormen daardoor alleen al een obstakel voor potentiële dieven. Doordat ze zwaarder wegen sluiten ze ook veel mooier op elkaar aan, waardoor er veel moeilijker een opening kan worden geforceerd. Ten slotte maken ze ook meer lawaai als ze worden geforceerd.
  • De strakke uitstraling doet het goed bij elk type woning, maar zeker bij modernere gebouwen.

Nadelen

  • Het grootste nadeel van aluminium rolluiken is het stevige prijskaartje. Aluminium is al wat duurder, maar doordat er minder vraag naar dit type rolluiken is moeten aluminium luiken ook vaak op maat worden gemaakt. Dat verklaart natuurlijk de aanzienlijke meerprijs meteen.
  • Hoewel ze niet heel zwaar zijn, zijn ze toch redelijk wat zwaarder dan PVC lamellen. Als je van plan bent om met een geautomatiseerde rolluik te werken is dit geen probleem. Maar als je handmatig bediende rolluiken wenst kan dit op termijn lastig zijn.
  • Het voordeel van lawaaierige rolluiken bij dieven is ook meteen een nadeel. Bij hevig weer zoals hagel of wind kunnen de aluminium lamellen immers stevig te keer gaan.

Gemiddelde prijzen

rolluiken aluminium

Bij die hierboven opgesomde nadelen vermeldden we al dat alu rolluiken een pak duurder zijn dan PVC. Gemiddeld is dat twee keer zo veel.

Vaste cijfers zijn er niet en prijzen verschillen sterk van bedrijf tot bedrijf, maar een ietwat duurder bedrijf plaatste een aluminium rolluik van 1,5m op 1,5m voor iets meer dan 350 euro.

Liever exact weten wat aluminium rolluiken (of een ander type) jou zouden kosten?
Dan is het misschien een goed idee om een offerte aan te vragen. Dat kan hieronder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.