Prijs voorzetrolluiken

voorzetrolluiken bediening

Als je meer info over de prijs van voorzetrolluiken opzoekt, of als je het artikel over voorzetrolluiken al las, dan weet je al dat de voorzetrolluik de goedkoopste optie is voor een rolluik. Dat heeft alles te maken met de eenvoudige installatie ervan. Bij opbouw- en inbouwrolluiken moeten er veel afbraakwerken worden uitgevoerd.

Daarna moet alles nog worden schoongemaakt en gemonteerd. Logisch dus dat een voorzetrolluik minder kost. Maar hoeveel is minder? Wat kost een voorzetrolluik dan gemiddeld? In dit artikel geven we je een inzicht in de prijs van een voorzetrolluik.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Totaalprijs van een voorzetrolluik

voorzetrolluiken voordelen en nadelen

De grootste kost waarop je bespaart bij een voorzetrolluik is de plaatsing. Iedere rolluik kan vlot en zonder veel problemen worden gezet. De rolluik moet alleen maar voor het raamkozijn worden geplaatst en alles moet met elkaar worden verbonden. Geen verdere afbraakwerken nodig. Als je weet dat de gemiddelde vakman 35 euro per uur kost, spaart dat je al gauw honderden euro’s uit.

Extra isolatie is ook niet nodig. Bij de andere types rolluiken ontstaat er door de afbraakwerken een gat boven het raam. Dit moet natuurlijk worden opgevuld, want anders ontsnapt er te veel warmte. Isolatie is duur en bij de voorzetrolluik bespaar je deze kost dus ook uit.

De overige kosten zijn vrijwel hetzelfde als bij de andere types luiken:

De grootte van de rolluiken. Groter hoeft niet per se duurder te zijn. Het gaat hem voornamelijk om standaardmaten. Deze zijn altijd goedkoper dan rolluiken die op maat moeten worden gemaakt.

De materiaalkeuze is natuurlijk ook belangrijk. PVC of kunststof is het goedkoopst, terwijl hout en aluminium de duurdere materialen zijn. Let wel op: vooral aluminium beveiligd beter. Dus wie weet is een kleine meerprijs betalen wel interessant.

automatische voorzetrolluiken

Daarnaast zijn er nog extra’s. Enkele honderden euro’s meer zul je bijvoorbeeld moeten betalen voor automatisatie van al je rolluiken. Per rolluik moet je dan immers een rolluikmotor aanschaffen en deze aansluiten op een afstandsbediening. Om je rolluik extra te beveiligen kan je deze ook voorzien van speciale sloten en pinnen. Niet heel duur en een goede investering.

Gemiddeld kost een enkele voorzetrolluik tussen honderd vijftig en driehonderd euro. Dat is een vrij brede prijsgroep, maar exacter kunnen we echt niet zijn. Alles hangt af van bedrijf tot bedrijf. De goedkoopste rolluiken vind je alleen maar door prijzen te vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.