Voorzetrolluiken prijs

Als je meer info over de totale prijs van voorzetrolluiken opzoekt, of als je het artikel over voorzetrolluiken al las, dan weet je al dat het voorzetrolluik de goedkoopste optie is voor een rolluik. Dat komt door de eenvoudige installatie ervan. Bij opbouw- en inbouwrolluiken moeten er veel afbraakwerken worden uitgevoerd.

ROLLUIK

Daarna moet alles nog worden schoongemaakt en moet men de rolluiken monteren. Logisch dus dat een voorzetrolluik minder kost. Maar hoeveel is minder? Wat kost een voorzetrolluik dan gemiddeld? In dit artikel geven we je een inzicht in de gemiddelde prijs van een voorzetrolluik.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Totaalprijs van een voorzetrolluik

De grootste kost waarop je bespaart bij een voorzetrolluik is de plaatsing. Iedere rolluik kan vlot en zonder veel problemen worden gezet. De rolluik moet alleen maar voor het raamkozijn worden geplaatst en alles moet met elkaar worden verbonden. Geen verdere afbraakwerken nodig. Als je weet dat de gemiddelde vakman 35 euro per uur kost, spaart dat je al gauw honderden euro’s uit.

Er zijn vele verschillende soorten rolluiken. Naast het voordeel van de plaatsing hebben voorzetrolluiken nog heel wat andere troeven te bieden.

Voorzetrolluiken

Hoeveel kosten rolluiken? Voor voorzetrolluiken moet je op een gemiddelde kostprijs tussen 105 en 130 euro per vierkante meter rekenen. Voor deze prijs heb je standaard rolluiken met handmatige bediening. Voor elektrische bediening met een rolluikmotor kost dit tussen 225 en 250 euro per vierkante meter. Ook voor bijvoorbeeld verschillende kleuren betaal je extra kosten.

Extra isolatie is ook niet nodig. Bij een ander type rolluik ontstaat er door de afbraakwerken een gat boven het raam. Dit moet natuurlijk worden opgevuld, want anders ontsnapt er te veel warmte. Isolatie is duur en bij de voorzetrolluik bespaar je deze kost dus ook uit.

De overige kosten zijn vrijwel hetzelfde als bij de andere type rolluiken:

De grootte van de rolluiken. Groter hoeft niet per se duurder te zijn. Het gaat hem voornamelijk om standaardmaten. Deze zijn altijd goedkoper dan rolluiken die op maat moeten worden gemaakt.

De materiaalkeuze is natuurlijk ook belangrijk. een PVC of kunststof rolluik is het goedkoopst, terwijl hout en aluminium de duurdere materialen zijn. Let wel op: vooral een aluminium rolluik beveiligd beter. Dus wie weet is een kleine meerprijs betalen wel interessant.

Rolluiken automatiseren

Daarnaast zijn er nog extra’s. Enkele honderden euro’s meer zul je bijvoorbeeld moeten betalen voor automatisatie van al je rolluiken. Per rolluik moet je dan immers een rolluikmotor aanschaffen en deze aansluiten op een afstandsbediening. Om je rolluik extra te beveiligen kan je deze ook voorzien van speciale sloten en pinnen. Niet heel duur en een goede investering.

Gemiddeld kost een enkele voorzetrolluik tussen honderd vijftig en driehonderd euro. Dat is een vrij brede prijsgroep, maar exacter kunnen we echt niet zijn. Alles hangt af van bedrijf tot bedrijf. De goedkope rolluiken vind je alleen maar door rolluiken prijzen te vergelijken.

Zelf een rolluik plaatsen is niet aangeraden. Via het formulier hieronder vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo kan je prijzen vergelijken en het beste aanbod kiezen. Een elektrische of een manuele bediening voor je voorzetrolluik? Specialisten kunnen je ook waardevol advies verlenen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.