Blinds ramen

Een soort van rolluiken, maar dan van binnenuit zijn de blinds. Deze horizontale of verticale zonnewering bestaat uit lamellen die zo zijn gerangschikt dat ze mooi over elkaar kunnen schuiven wanneer de blinds worden dichtgedraaid.

Als je geen gebruikt maakt van de blinds, of het raam even wilt openzetten om de ruimte te verfrissen kan je de blinds altijd omhoog trekken door aan de koordjes van de blinds te trekken. Er zijn heel wat soorten en types blinds op de markt, dus een blind kan perfect dienst doen als alternatief voor rolluiken. Je kan ook kiezen voor blinds op maat gemaakt om voor het raam te plaatsen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Welke blinds zijn er?

De meest voorkomende blijven de perzische, romeinse, venetiaanse en verticale blinds. Deze zijn telkens beschikbaar in een kant-en-klare optie, evenals een op maat gemaakte optie. De blinds zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hoe groter de ramen (vaak ook bij non-standaard afmetingen), hoe groter de kans op blinds op maat gemaakt. Deze blinds zijn duurder dan de kant-en-klare optie.

rolluiken-Limburg.jpg

Perzische blinds

Als we over blinds spreken, denken de meeste mensen meteen aan de Perzische blinds.
Dit type blinds bestaat uit horizontaal geplaatste lamellen, die mooi over elkaar schuiven wanneer ze worden dichtgedraaid, en met elkaar verbonden zijn via fijne draadjes aan beide zijden van de lamellen.

De lamellen zelf zijn meestal gemaakt uit een sterk plastic, zoals vinyl, maar er kan ook worden gekozen voor houten shutters of metalen lamellen.

Romeinse blinds

Romeinse blinds lijken meer op een combinatie van gordijnen en blinds.
Deze zonnewering is immers gemaakt uit één doorlopend stuk stof.

Wanneer deze blinds volledig afhangen, lijkt het dan ook sterk op een gordijn, maar wanneer ze terug worden opgelaten, overlappen de stukken stof zich mooi over elkaar. Dit type blind van het raam zorgt vaak voor een erg rustige en gezellige input die in je interieur passen.

blinds alternatief rolluiken

Venetiaanse blinds

Bijna helemaal hetzelfde als de Perzische blinds, zijn de Venetiaanse blinds.
Het enige verschil tussen beiden is dat de Venetiaanse blinds een grotere draaihoek hebben.

Deze blinds kunnen 180° draaien. Hierdoor kunnen de lamellen net iets beter over elkaar worden gelegd, waardoor de zon volledig kan worden buitengesloten.

Verticale blinds

De naam zegt het zelf al: de verticale blinds hangen van boven naar beneden.
Deze blinds worden voornamelijk in combinatie met een schuifdeur of ramen die tot op de grond komen te staan.

Voordelen en nadelen van blinds

Ten opzichte van de rolluik heb je heel wat meer mogelijkheden met blinds.
Hierboven las je al enkele types blinds, maar daarnaast zijn er ook nog de brise soleils, honinggraat blinds, plisses en de jaloezieën. Tegelijkertijd heb je ook veel meer materiaalkeuze bij blinds.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor (gekleurd) vinyl, maar ook voor metaal, hout en faux hout. Deze keuzes heb je bij rolluiken vaak niet. Een blind zal je helaas niet tegen inbraken beschermen, aangezien het vaak gaat om een erg licht type zonnewering voor het raam.

rolluiken-Limburg-1.jpg

Dit heeft natuurlijk ook een voordeel: de plaatsing ervan is eenvoudig zelf te doen, en dat bespaart je natuurlijk ook weeral geld! Over de kostprijs van blinds gesproken; blinds zijn vaak spotgoedkoop!

Je zou rolluiken bijna ‘inbraakisolatie’ kunnen noemen. Wel, dat geldt ook voor de gewone isolatie en geluidsisolatie. Blinds zullen geen geluidsisolatie bieden, noch andere isolatie. Dit komt doordat de blinds uit erg lichte materialen zijn gemaakt die bovendien met veel openingen tussen elkaar zitten.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes hieronder. Met onze offertedienst aan je zijde weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.