Lint rolluik vervangen

lint rolluik vervangen

Hoe zelf het lint van de rolluik vervangen? Als je geen automatische rolluik hebt dan is de rolluik enkel bedienbaar met een rolluiklint. Een elektrische rolluik kan zowel automatisch bedienbaar zijn als met een rolluiklint.

Naarmate de rolluik op en neer wordt gelaten, zal er een tijd komen dat het lint van de rolluik helaas scheurt! Wat nu gedaan? Hoe kan je zelf je rolluiken herstellen? Via het onderstaande stappenplan leggen we je haarfijn uit hoe je een lint van een rolluik in je eentje vervangt.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Rolluiklint vervangen: stappenplan

vervangen lint rolluik

We waarschuwen je alvast: doe alles minitieus voorzichtig! Zeker als het gaat om een voorzetrolluik op een hoger verdiep. Mocht je echt niet weten hoe je eraan kan beginnen, kan je altijd hulp inroepen van een professioneel vakman.

Stap 1

Trek het rolluik (als het is afgelaten) helemaal naar boven. Dit doe je door een duwtje aan de lamellen te geven.

Stap 2

Open vervolgens de rolluikkast. Bij een voorzetrolluik doe je dit van buitenaf.
Normaal zitten er in de rolluikkast langs de twee zijkanten schroefjes. Deze schroef je eruit om zo de rolluikkast te openen.

Stap 3

Hou de rolluik vast en blokkeer ze met behulp van een stukje hout of een (platte) schroevendraaier in de geleider te duwen. Het is belangrijk dat de lamellen niet naar beneden kunnen rollen.

Stap 4

Dan komt nu eindelijk de stap om het lint van de rolluik te vervangen. De opwinder (waarin het lint zit) open je en vervolgens trek je lichtjes aan het haakje die zichtbaar is. Vervolgens ontrol je het oude lint van de opwinder en naai je het uiteinde van het oude rolluiklint vast aan het nieuwe lint.

Stap 5

Trek nu aan het aan elkaar genaaide rolluiklint tot het nieuwe lint door de muur werd getrokken. Zorg ervoor dat dit nieuwe lint minstens twee keer rond de oprolschijf is gedraaid. Daarna kan je het oude lint weer losmaken en weggooien.

Stap 6

Aan het einde van het nieuwe lint die nog binnenshuis zichtbaar is, maak je een kleine snede en dit uiteinde bevestig je vervolgens aan het haakje van de oprolschijf. (Zelfde haakje als bij stap 4)

Stap 7

Trek nu zachtjes aan het lint van de rolluik, zodat het mooi rond de oprolschijf komt te zitten.

Stap 8

Hou het lint stevig in je handen, en deblokkeer de lamellen door het stukje hout/de platte schroevendraaier weg te halen. Laat de lamellen zachtjes zakken.

Stap 9

Snij overtollig lint af (rolluiklint zou twee toeren rond de spoel moeten kunnen draaien). Bevestig het uiteinde dan weer aan het haakje en duw het haakje dan terug naar voor.

Stap 10

Plaats de rolluikkast terug op zijn plaats. Ziezo, het lint van je rolluik is hersteld.

Rolluik lint vervangen of rolluik installeren? Ontvang gratis offertes

Heb je hulp nodig van experts of wil je nieuwe rolluiken installeren? Via onderstaand formulier kom je in contact met vakmannen in jouw buurt. Vergelijk prijzen en vind de beste oplossing.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.